ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2016-2017

Οι Περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου μας:

Πραγματοποίησαν τη σχολική χρονιά 2016-2017 τις παρακάτω μετακινήσεις:

$1?      Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017:

Εκπαιδευτική  επίσκεψηστο Αίγιοστην Περιβαλλοντική Έκθεσηγια «το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που υλοποιήθηκε από την HELMEPA ( Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»  υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγίου και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ).

Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση στην έκθεση από επιστημονικό στέλεχος της HELMEPA και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Ημεταφοράτων μαθητών στην έκθεση ήταν  δωρεάν και έγινε με λεωφορεία μισθωμένα από τη HELMEPA

$1?      ΤηνΤετάρτη 1η Μαρτίου 2017:

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και υλοποίηση του μονοήμερουεκπαιδευτικού προγράμματος «Διαχείριση απορριμμάτων ? Ανακύκλωση». Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές που οδηγούν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ποικίλες δραστηριότητες, μελέτησαν σημαντικές παραμέτρους, όπως είναι οι καθημερινές μας συνήθειες, η αξιοποίηση ή μη των «άχρηστων» υλικών, η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, η εξοικονόμηση ενέργειας κ.ά..Έγινε σύνδεση με τομείς, όπως η ενέργεια, οι πρώτες ύλες, οι συσκευασίες, με σκοπό την υιοθέτηση ενός άλλου καταναλωτικού προτύπου.Στόχος το τρίπτυχο «ΜΕΙΩΣΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» των σκουπιδιών μας!

$1?      Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017:

Συμμετοχή στην Κεντρική Εκδήλωση ? Δράση προβολής των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, στην πλατεία Γεωργίου.

Τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων, οργάνωσαν Κεντρική Εκδήλωση ? Δράση  προβολής των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών και πολιτών για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας.Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές/τριες των Περιβαλλοντικών ομάδων ζωγράφισαν πάνινες τσάντες και τις μοίρασαν στους πολίτες της Πάτρας κοινοποιώντας τους το μήνυμα «Κάνε κάτι ΔΡΑΣΤΙΚΟ?   Κόψε πια το ΠΛΑΣΤΙΚΟ!!!»

Την ίδια μέρα, στην αίθουσα Αίγλη στην Πάτρα, συμμετοχή με έκθεση πάνινων τσαντών που κατασκεύασαν και διακόσμησαν οι μαθητές από δικά τους ρούχα και ομπρέλες, στην προφεστιβαλική εκδήλωση των φορέων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε ο ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Σχολικό Σύμβουλο 5ης και 18ης Περιφέρειας ΕΑΕ Δυτ. Ελλάδας και το ΚΕΔΔΥ Αχαΐας.

$1?Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017:

Συμμετοχή στην εκδήλωση βράβευσης με θέμα: «Κάνε κάτι δραστικό? κόψε πια το πλαστικό» στην Αγορά Αργύρη. Όπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γεώργιος Αφράτης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ευάγγελος Πασσάς, τίμησαν με Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στη δράση. Στο χώρο λειτουργησε και έκθεση με όλες τις πάνινες τσάντες που οι μαθητές/τριες των σχολείων δημιούργησαν στα πλαίσια της δράσης.

Βραβεύτηκανσε τοπικούς, πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς:

$1?        Η  ομάδα «Για ψώνια όταν πάς ? θυμήσου τη δική σου τσάντα να κρατάς!» με συντονίστριες εκπαιδευτικούς τις  Διδάχου Βασιλική (ΠΕ18.03) και Μπέλλα Μαρία (ΠΕ09.50) έλαβε το πρώτο βραβείο στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Υπόθεση?τίτλου», από την Επιτροπή που συγκροτήθηκε  αναζητώντας τους πιο ευρηματικούς τίτλους, ανάμεσα σε όλα τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα οποία υποβλήθηκαν κατά το σχ. Έτος 2016-2017.

$1?  Η  ομάδα «Πλαστική σακούλα στο βυθό μας ? νάιλον πέψη στον οργανισμό μας» με συντονιστές τους Πεφάνη Χαραλαμπία (ΠΕ18.10) και Σιτήστα Ιωάννη (ΤΕ01.02) έλαβε  βραβείο στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για την κατασκευή πάνινης τσάντας στα πλαίσια της δράσης: Κάνε κάτι δραστικό ... κόψε πια το πλαστικό.

$1?      Οι εκπαιδευτικοί Ψήνια Ανδριάννα, Αδαμόπουλος Χρήστος, Ρεντζή Μαρία συντόνισαν μαθητές απο όλες τις περιβαλλοντικές ομάδες για τη συγγραφή παραμυθιού με ήρωες τα ίδια τα παιδια. Έτσι    συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, για την ανάδειξη του καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο Περιβαλλοντικού περιεχομένου, στο πλαίσιο του Διεθνούς δικτύου «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

Στη συνέχεια η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου, αξιολόγησε και επέλεξε το σχολείο μας για τη συμμετοχή της χώρας μας στο διεθνή διαγωνισμό στην Κατηγορία άρθρο: με το παραμύθι «A school trip to the beach»

Με  τη συμμετοχή όλου του σχολείου οι δράσεις συνεχίστηκαν ... 

Συλλογή πλαστικών πωμάτων στα πλαίσια της δράσης « ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ».

Συλλογή τηγανέλαιων για ανακύκλωση και παραγωγή βιοκάυσιμου.

Συμμετοχή για πρώτη φορά του σχολειου μας στην Εβδομάδα Εθελοντισμού για το περιβάλλον ?Let?sdoitGreece?με τόπο δράσης το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ Αγυιάς.