Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής Πάτρας (A' & B' Βαθμίδας)

   
 

  Προγράμματα

  Δ/νση: Θεοτοκοπούλου & Επιφανείου Πάτρα  Τηλ:2610-641962    
 
Αρχική Προγράμματα Εκδηλώσεις Εφημερίδα Προσωπικό Νεότερα Σύνδεσμοι Επικοινωνία
 
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Το σχολείο μας την σχολική χρονιά 2010-2011, συμμετείχε στον 1ο διαγωνισμό «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία του.

Το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» έχει θεσπιστεί από την  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)  και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.Η απονομή των Βραβείων Αειφόρου Σχολείου στα  σχολεία που κατέλαβαν τις  πρώτες θέσεις πραγματοποιήθηκε από

την Αναπληρώτρια Υπουργό κα. Φώφη Γεννηματά, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Όλα τα  σχολεία παρουσίασαν τις δράσεις τους με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Οι μαθητές του σχολείου μας «έκλεψαν» την παράσταση με μια πολύ ζωντανή και επιτυχημένη  παρουσίαση. Με βιωματικό τρόπο μετέφεραν στο κοινό όλες της δράσεις του σχολείου μας, στις οποίες συνοψίστηκε ο προγραμματισμός της χρονιάς σχετικά με το διαγωνισμό (ανακύκλωση χαρτιού, μετρήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, δενδροφύτευση, συμμετοχή των μαθητών σε περιβαλλοντικά προγράμματα).

 

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στην οποία αναδείχθηκε ο δυναμισμός αλλά και το πάθος των μαθητών και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης*.

Αειφορία (ή αειφόρος ανάπτυξη) είναι εκείνη που επιτρέπει τις σημερινές γενιές να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των επόμενων γενιών να ικανοποιήσουν τις δικές τους».)
(World Commission on Environment and Development, 1987)


   

Στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες που μας χάρισαν το
Βραβείο Αειφόρου Σχολείου

Ανακύκλωση

Δραστηριότητα – παιχνίδι στο πλαίσιο υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος: υλικά που ανακυκλώνονται

Επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του δήμου Πατρέων

…φύγαμε όλοι κρατώντας από μία επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα ανακύκλωσης

… μάθαμε να ρίχνουμε τα σωστά ‘σκουπίδια’ στους σωστούς κάδους

 

Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci
Ταξίδι στην Κύπρο
 
 
Tο πρόγραμμα Leonardo Da Vinci απευθύνεται στις ανάγκες διδασκαλίας και μάθησης όλων όσων

δραστηριοποιούνται στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 80 χώρες και παρέχεται δωρεάν μετάβαση και διαμονή που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο και την Ελληνική Πολιτεία.
Έτσι περιγράφει το ταξίδι στ' όνειρο μιά μαθήτρια:
"Δέκα συμμαθητές μας πήγαν στην Κύπρο για 15 ημέρες. Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι ήταν για τα περισσότερα παιδιά το πρώτο τους ταξίδι για το εξωτερικό, ενώ για τους περισσότερους ήταν το πρώτο αεροπορικό ταξίδι. Γράφτηκαν ημερολόγια, στάλθηκαν SMS, και οι φωτογραφίες πολλά MByte.
H γλυκιά αναμονή του ταξιδιού στην Κύπρο (λίγες μέρες πρίν)
Ετοιμάζομαι για το ταξίδι στην Κύπρο, μου αρέσει που θα πετάξουμε με το αεροπλάνο στο γαλανό ουρανό της πατρίδας μου. Είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει...
Το ξενοδοχείο θα έχει πολύ όμορφο δωμάτιο και κρεβατοκάμαρα, όπως μας είπαν οι καθηγητές μας: Όταν θα βγαίνω από το δωμάτιο, θα πηγαίνω στο μπαλκόνι και θα βλεπω τον ουρανό την θάλασσα και τον ήλιο της αλύτρωτης Κύπρου που τόσα έχει τραβήξει από τους Τούρκους.
Ημέρα επιστροφής
Στεναχωρήθηκα γιατί δεν ήθελα να φύγω από την Κύπρο επειδή μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι που να μου άρεσε περισσότερο από τα άλλα.....όλα ήταν υπέροχα, το νησί , το μουσείο, οι άνθρωποι, οι επισκέψεις που κάναμε στις διάφορες επιχειρήσεις και ο συνδιασμός της ευχάριστης εκπαίδευσης με την ψυχαγωγία.

Κάθε βράδυ όταν έκλεινα τα μάτια και σκεφτόμουν την μέρα που πέρασε

ένιωθα ένα γλυκό σφίξιμο στο στομάχι και μια ανάγκη να γράψω όλα όσα έζησα εκεί, ένα είδος ημερολογίο.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω και που αισθανθήκαμε πιο έντονα εκεί, είναι οτι όλοι εκεί μας συμπεριφερόταν σαν τα αδέρφια μας, οι ΕΛΛΗΝΕΣ και αυτό δεν θα το ξεχάσω, ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω πολύ τον Νίκο(οδηγός), τον Αντρέα (υπεύθυνος) και τον Χρήστο Γιαννούλη, που μας βοήθησαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφθούμε το νησί της Αφροδίτης. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο που μας φρόντιζε και τον Ανδρέα Ριζόπουλο που πραγματοποίησαν τα Ονειρά μας
Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη που έζησα έστω και για λίγες μέρες σ' ένα τόσο όμορφο νησί.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Κύπρο" .....έγραψε η Σταυρούλα.
 
 
Βραβείο στο πρόγραμμα Δαίδαλος: "Εγκατάσταση διάταξης για λήψη δορυφορικού & επίγειου σήματος"
 
Γράφουν οι μαθητές της Β' Βαθμίδας Δ' Τάξης
Ηλεκτρολογικού Τομέα
"Στην αρχή όταν άκούγαμε την λέξη σήμα.. το μυαλό μας πήγαινε αμέσως στην κεραία της τηλεόρασης, όμως τελικά αλλάξαμε γνώμη. Μιά μέρα μπήκε στην αίθουσα ο κ Γκαζέλης και μας ρώτησε, αν θέλαμε, να συμμετάσχουμε σ' ένα πρόγραμμα. Αφού δεχθήκαμε μας έφερε την επόμενη μέρα τα υλικα. Συγκεκριμένα μας έφερε μια κεραία, ένα δορυφορικό πιάτο, μια μικρή τηλεόραση, μια κάμερα, μια πινακίδα με μείκτες, καλώδια, μια επίγεια κεραία κ.α. Όλα αυτά τα συναρμολογήσαμε με την βοήθεια του κ Γκαζέλη. Την πρώτη μέρα που τα συνδέσαμε όλα, είδαμε τα κανάλια στην τηλεόραση. Όλοι χαρήκαμε και ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα
αυτής της προσπάθειας. Έτσι την επόμενη φορά συνδέσαμε την τηλεόραση με το δορυφορικό πιάτο. Τότε παρακολουθήσαμε κανάλια που εκπέμπουν σε δορυφορικές συχνότητες.
Αργότερα συνδέσαμε τον δορυφορικό δέκτη με την μικροφωνική. Έτσι λοιπόν στα διαλείμματα βάζαμε μουσική και ακουγόταν σ' όλο το σχολείο. Ήταν κάτι που διασκέδασε όχι μόνο εμάς που τα καταφέραμε αλλά και τους συμμαθητές μας. Αργότερα μας κάλεσαν να δείξουμε την εγκατάσταση και γενικά οτι είχαμε καταφέρει στο πρόγραμμα Δαίδαλος, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα που μας φέρνει τόσο κοντά με την πράξη και την αίσθηση δημιουργίας".
Ήμασταν, βέβαια, λίγο αγχωμένοι γιατό επρόκειτο να το δείξουμε σε σημαντικούς ανθρώπους που δεν γνωρίζαμε, όμως ο καθηγητής μας κατάφερε να μας ηρεμήσει και όλα πήγαν καλά. Είχαμε έτοιμη την εγκατάσταση, την οποία και δείξαμε και παράλληλα είχαμε ετοιμάσει μια προβολή σε Power Point που την παρουσίασε ο πολυαγαπημένος μας καθηγητής κ Γκαζέλης.
Αυτό που φτιάξαμε με τόσο κόπο και μεράκι μας άρεσε παρά πολύ, όχι μόνο γιατί νιώσαμε οτι μπορούμε να καταφέρουμε αρκετά πράγματα αν, συνεργαστούμε σωστά, αλλά και γιατί η εγκατάσταση αυτή μας χάρισε το πρώτο βραβείο στις διακρίσεις που έγιναν. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Γι' αυτό τον λόγο θα θέλαμε και φέτος να συμμετάσχουμε σ' ένα άλλο παρόμοιο πρόγραμμα.
 
 
Θερινά σχολεία επιχειρηματικότητας
 
 
H παρέα της Πάτρας : Σταυρούλα, Βίκη, Κωνσταντίνα και Μαρία γράφουν:
"Για δυό εβδομάδες περάσαμε υπέροχα γιατί πηγαίναμε σ' εργοστάσια στην παραλία στο Πόρτο Καράς κλπ. Διοργανώσαμε διαγωνισμούς ομορφιάς τραγουδιού και χορού. Κάναμε πάρτι και θέατρο, γνωρίσαμε το ΚΕΠ την Τράπεζα, το Πυροσβεστικό Σώμα. Πήγαμε στο βουνό Η Χαλκιδική Αρναίας έχει όμορφα δέντρα και σπουδαίο χωριό. Παντού υπάρχει πράσινο αν και κάνει πολύ κρύο!! Το Πόρτο Καρρας ήταν πολύ όμορφο και πήγαμε με το τραινάκι γύρω-γύρω βόλτα!!!
Παίζαμε με τους καθηγητές σπουδαίο ποδόσφαιρο και κερδίσαμε 4 - 0 που ήταν πολύ ωράιο!!!
Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή και τον Επόπτη Ευχαριστούμε επίσης την Λίτσα Ροζόκου την Κωνσταντίνα Γκίωνη και τον Άρη γιατί αυτοί μας έκαναν μετάφράση στην νοηματική γλώσσα για να καταλαβαίνουμε τα πάντα.
Οι καθηγητές ήταν υπομονετικοί
και όταν κουραζόμαστε έβρισκαν τρόπους να περνάμε ευχάριστα.
Στην Αθήνα σ' αυτούς που έφτιαξαν τα θερινά σχολεία τους ευχόμαστε να το ξανακάνουν για να έρθουν όλα τα παιδιά και οι συμμαθητές μας γιατί περάσαμε ΥΠΕΡΟΧΑ!!!"
Η συνοδός κα Ψήνια Ανδριάννα αναφέρει
O σκοπός του προγράμματος <<Ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής ενημέρωσης και επιχειριματικής ενθάρυνσης σε θερινά σχολεία επιχειρηματικότητας>> είναι ο συνδυασμός της απόκτησης από τους μαθητές χρήσιμων γνώσεων επαγγελματικότητας και επιχει-
ρηματικότητας και της δωρεάν διαμονής τους σε οργανωμένες εγκαταστάσεις.
Με το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές εκπαιδεύονται σε θεματικά πεδία που τους ενδιαφέρουν και τα οποία έχουν αμεση συνάφεια με την γνωστική περιοχή της ειδικότητας τους, ενώ παράλληλα αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της καλοκαιρινής περιόδου.
Για το έτος 2008 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το θερινό σχολείο στην εστία του Ε.Ι.Ν στην Αρναία Χαλκιδικής. Πήρε μέρος το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής με δύο ομάδες παιδιών και την συνοδεία δύο εκπαιδευτικών η κάθε μία.
Πληροφορίες:Ανδριάννα Ψήνια
Εκπαιδευτικός
Ειδικής Αγωγής Πάτρας

 
θεατρικό
H παράσταση είναι μια συναρπαστική εμπειρία

Βραβείο
στο πρόγραμμα Δαίδαλος

Εφημερίδα
Κατεβάστε την σε μορφή pdf

Ολυμπιονίκης
Μαθήτρια μας διακρίθηκε στους Special Olympics